Nyheter

(?)url: http://www.matportalen.no/

Knuple Salat med pasta (Skinke, mozzarella og soyabønner) fra Gastro II AS, trekkes fra markedet

22.03.2019 Gastro II AS/Gastro Kitchen AS, trekker tilbake produktet “Knuple Salat med pasta (Skinke, mozzarella og soyabønner)” med siste forbruksdag 24.03.2019 og 25.03.2019. Årsaken er at det er funnet skinke i salaten med kortere holdbarhet enn sluttprodukt/salaten, noe som kan føre til oppvekst av sykdomsfremkallende bakterier.

Tema: Tilbaketrekkinger


IKEA trekker tilbake SÖTSAK SKUMTOPP

14.03.2019 IKEA trekker tilbake SÖTSAK SKUMTOPP, skumboller med sjokolade, 180 g, med best før-dato mellom 12.3.2019 og 18.4.2019. Produktet inneholder mysepulver fra melk, men er uklart merket. Produktet kan derfor utgjøre en helsefare for personer som er allergiske eller intolerante mot melk og melkeprodukter.

Tema: Tilbaketrekkinger


DNA-analyser bekrefter at «Eksotisk miks» var årsaken til salmonellautbrudd

Bama eksotisk miks

21.03.2019 Folkehelseinstituttet har slått fast at salmonellabakterien som ble funnet i produktet «Eksotisk miks» fra Bama (blanding av tørket frukt), er identisk med den som har gjort pasientene syke i et salmonellautbrudd vinteren 2019.

Tema: Smittestoffer


Ned i vekt med biff eller laks - eitt feitt

Delt bilde med laks i form og en biff-middag

11.03.2019 Forskarane hadde venta at det var lettare å slanke seg med laks enn med biff. Kjøt fremjar fedme, men det ser ikkje ut som det spelar noka rolle om ein et biff eller laks når ein skal gå ned i vekt.

Tema: Kosthold og helse


Fant sammenheng mellom brusdrikking i svangerskapet og økt risiko for medfødt hjertefeil

Gravid mage.

11.03.2019 Mødre som drikker sukkerholdig brus de tre første månedene av graviditeten kan ha økt risiko for å få barn med milde hjertefeil, sammenlignet med mødre som har lavt inntak av sukkerbrus. Det viser en studie som har brukt data fra Den norske mor og barn-undersøkelsen.

Tema: Gravide


Bamas tørket frukt, "Eksotisk miks», trekkes tilbake etter funn av salmonella

Produktet husk! Bama, eksotisk miks

20.03.2019 Bama trakk tilbake produktet «Eksotisk miks» onsdag 6. mars, da det var mistanke om at produktet var en mulig årsak til et utbrudd av Salmonella abgeni. Mistanken om salmonella av denne typen er nå bekreftet etter analyse av produktet hos Veterinærinstituttet.

Tema: Tilbaketrekkinger


Tunfiskfilet fra Fiskeriet trekkes fra markedet

Rema tunfisk

22.02.2019 Fiskcentralen AS trekker tilbake produktet Tunfisk filet fra Fiskeriet. Årsaken er at det er funnet kvikksølv over grenseverdi i et vareparti importert fra Vietnam.

Tema: Tilbaketrekkinger


Malt ingefær fra Toro trekkes fra markedet

Malt ingefær fra Toro, Orkla

21.02.2019 Orkla Foods Norge trekker tilbake produktet “Ingefær malt» fra Toro Krydderiet med best før dato 03.10.2020. Årsaken er at det er funnet benzosyre og PAH (polysykliske aromatiske hydrokarboner) over grenseverdien

Tema: Tilbaketrekkinger


Mattilsynet foreslår tiltak for å unngå for høyt inntak av energidrikker hos barn og unge

Bokser med energidrikk

18.02.2019 Anbefaler blant annet en øvre grense for koffeininnhold i energidrikker.

Tema: Drikke


Gode hygienerutiner hos lokalmatprodusenter av ost og melkeprodukter

13.02.2019 Mattilsynet har vurdert rutiner for produksjon, hygiene og merking hos 141 lokalmatprodusenter av ost og melkeprodukter. Resultatet viser at bransjen generelt har gode rutiner og kontroll, men en tredjedel fikk likevel merknader.

Tema: Tilsynsresultater