Nyheter

Vita hjertego` flerkornsblanding med granola, tranebær og blåbær fra Mills trekkes fra markedet

19.01.2017 Mills trekker tilbake produktet Vita hjertego` flerkornsblanding med granola, tranebær og blåbær med best før dato 24.05.2017. Årsaken er bruk av feil emballasje og at produktet ikke er merket riktig med innhold av nøtter.

Tema: Advarsler

Eksotiske fiskeslag, kreps, hummer og skjell

God status på importert sjømat

18.01.2017 Sjømat som vart importert til Noreg i 2015, hadde gjennomgåande god kvalitet og få overskridingar av gjeldande grenseverdiar for framand- og smittestoff.

Tema: Tilsynsresultater

Torsk

Advarer fortsatt gravide og små barn mot torsk fra Indre Oslofjord

05.01.2017 Mattilsynet advarer fortsatt gravide, ammende og barn under 5 år mot å spise torsk fisket i Indre Oslofjord selv om en ny undersøkelse viser lave kvikksølvnivå. Først når flere undersøkelser bekrefter stabile lave kvikksølvnivå vil Mattilsynet oppheve advarselen. Det er trygt for alle andre å spise torsk.

Tema: Fisk og skalldyr

Kinsarvik Fruktutsalg AS trekker tilbake sjokoladekjeksen Lenny & Larry’s Complete Cookie Chocolate Chip

29.12.2016 Kinsarvik Fruktutsalg AS trekker tilbake produktet Lenny & Larry’s Complete Cookie Chocolate Chip. Årsaken er at sjokoladekjeksen har udeklarert innhold av melk. Dette utgjør en helsefare for personer med melkeallergi eller intoleranse.

Tema: Advarsler

TORO Spaghetti Bolognese trekkes fra markedet

23.12.2016 Orkla Foods Norge trekker tilbake “TORO Spaghetti Bolognese”. Årsaken er at produktene kan inneholde lasagne. Lasagne inneholder melk, som ikke er deklarert på Toro Spagetti Bologneseemballasjen. Personer med melkeallergi eller laktoseintoleranse bør derfor ikke spise produktene.

Tema: Advarsler

«Røykt og gravet laks» produsert og pakket av M-400 for Gjendemsjø, trekkes fra markedet

22.12.2016 Gjendemsjø AS trekker tilbake produktene «røykt- og gravet laks», produsert og pakket av M-400. Årsaken er at det er påvist Listeria monocytogenes.

Tema: Advarsler

Varmrøkt fjellrøye fra Sæterstad gård AS trekkes fra markedet

21.12.2016 Sæterstad gård AS, trekker tilbake produktet “Varmrøkt fjellrøye” med best før dato 07.02.2017. Årsaken er at det er påvist forekomst av bakterien Listeria monocytogenes, som kan gi infeksjon.

Tema: Advarsler

Fire pakker spirer

Spirehagen trekker tilbake alle typer alfalfaspirer, kløverspirer, reddikspirer og brokkolispirer

16.12.2016 Årsaken er at frøene som er benyttet til spireproduksjonen ikke har blitt testet for sykdomsfremkallende bakterier slik regelverket krever. Spirene har derfor ukjent mikobiologisk status.

Tema: Advarsler

En pakke

Hval Sjokoladefabrikk trekker tilbake «Nøttestang 300g»

13.12.2016 Hval Sjokoladefabrikk trekker tilbake «Nøttestang 300g» fordi produktet har udeklarert innhold av peanøtter og soyalecitin. Dette er helsefarlig for personer med peanøtt- og soyaallergi.

Tema: Advarsler

Matvaretabellen er utvidet med 15 fettsyrer

12.12.2016 Matvaretabellen.no er utvidet med fettsyreverdier for de fleste matvarene i tabellen. Dette er fire mettede fettsyrer, to enumettede fettsyrer og ni flerumettede fettsyrer.

Tema: Matvaretabellen