Nyheter

Svært skuffende resultater etter tilsyn med gatekjøkken i Oslo, Asker og Bærum

Hamburger i brød med sesamfrø.

13.06.2017 40 gatekjøkken ble inspisert da Mattilsynet i april gjennomførte en tilsynskampanje. Bare seks av virksomhetene fikk godkjent, mens så mange som ni ble stengt på stedet på grunn av svært dårlig hygiene.

Tema: Tilsynsresultater


Funn av ulovlig genmodifiserte soyabønner

06.06.2017 Mattilsynet har funnet ulovlig genmodifiserte soyabønner fra Thailand, av merket «Raitip Soy Beans». Funnet ble gjort i prøver tatt hos importøren Orientdeli AS i Oslo. Varepartiet trekkes tilbake fra markedet.

Tema: Tilbaketrekkinger


God status på importert sjømat

Eksotiske fiskeslag, kreps, hummer og skjell

06.06.2017 Sjømat importert til Norge i 2016 hadde god kvalitet og var trygg. Det var få tilfelle med uønskte stoff over grenseverdiane.

Tema: Tilsynsresultater


Vegetardag pølser fra Coop trekkes fra markedet

01.06.2017 Coop vegetardag pølser laget av rapsolje og eggeprotein trekkes fra markedet. Årsaken er at produktet inneholder melk uten at melk er oppgitt i ingredienslisten.

Tema: Tilbaketrekkinger


Høye nivå av kvikksølv i brosme i Sognefjorden og Hardangerfjorden

01.06.2017 I enkelte områder lang kysten inneholder dypvannsfisken brosme høye verdier av kvikksølv i fileten. Høyest nivå er det i deler av Sognefjorden og Hardangerfjorden. Mattilsynet advarer derfor fritidsfiskere mot å spise brosme fra disse områdene.

Tema: Fisk og skalldyr


Kan plantevernmiddel hamne i laksen?

Oppdrettslaks

30.05.2017 I oppdrettslaks ser ein no langt mindre av dei «gamle» miljøgiftene som dioksin og DDT, etter at ein har bytta ut fiskeolje med planteingrediensar i fôret. Kan ein likevel ha skaffa seg eit nytt problem ved at plantevernmiddel frå landbruket havnar som restar i fiskefôr?

Tema: Plantevernmidler


68 nye og 121 oppdaterte matvarer i Matvaretabellen

30.05.2017 Matvaretabellen inneholder nå 1652 matvarer og retter. I 2017-versjonen av tabellen er 68 matvarer nye, og 121 matvarer er oppdaterte. Det er blant annet nye verdier for kylling, egg, brød, knekkebrød og frokostblandinger.

Tema: Matvaretabellen


«Hot Shot»-glass trekkes fra markedet

To snapsglass

29.05.2017 Nord Suvenir AS trekker tilbake «Hot Shot»-glass med varenummer 730045. Årsaken er avfarging av innvendig farge til innholdet i glasset.

Tema: Stoffer i emballasje og kjøkkenredskaper


Biffkrydder fra Anna & Claras Specialiteter kan inneholde peanøtter og selleri

26.05.2017 Biffkrydder i 70g poser fra Anna & Claras Specialiteter er ikke merket med at de inneholder allergenene peanøtter og selleri som kan være svært farlig for allergikere. Biffkrydderet er solgt i Søstrene Grene butikker i hele landet

Tema: Tilbaketrekkinger


Trygge norske skjell på markedet

Noen blåskjell på hvit bakgrunn.

24.05.2017 Det er et generelt lavt innhold av fremmedstoffer i norske skjell som selges i butikker og på serveringssteder. Den mikrobiologiske kvaliteten til skjellene er også gjennomgående god.

Tema: Tilsynsresultater