Nyheter

En boks D-vitamin

VITA trekker tilbake D-vitamin fra VITA HELSE

11.04.2017 VITA trekker tilbake D-vitaminprodukt etter funn av for høye verdier av D-vitamin i produktet.

Tema: Advarsler

Rakfisk anrettet på asjett med lefse, purre og rømme

Trygg produksjon av rakfisk og andre innlandsfiskprodukter

04.04.2017 De aller fleste produsenter av rakfisk og annen innlandsfisk har god styring og produserer trygge produkter. Det viser resultatene fra Mattilsynets tilsyn.

Tema: Tilsynsresultater

Funn av ulovlig genmodifisert papaya

03.04.2017 Mattilsynet har funnet ulovlig genmodifisert papaya fra Thailand, og har derfor nedlagt forbud mot import og salg av all fersk papaya fra OrientDeli.

Tema: Advarsler

Gravide i Norge drikker minst i Europa

31.03.2017 Andelen kvinner i Europa som drikker alkohol når de vet at de er gravide, er lavest i Norge og høyest i Storbritannia. Det kommer fram i en studie blant 7000 kvinner i 11 europeiske land.

Tema: Gravide

Et stykke rå laks på et skjærebrett

Meir miljøgifter i villaks enn i oppdrettslaks

22.03.2017 Det er høgare nivå av miljøgifter i norsk villaks enn det er i norsk oppdrettslaks. Det viser ein ny norsk studie. Dette er den første store studien som samanliknar den laksearten vi har i norsk natur med norsk oppdrettslaks.

Tema: Fisk og skalldyr

"Fersk og Ferdig Spagetti carbonara håndlaget" trekkes fra markedet

10.03.2017 Unil AS og Matbørsen AS trekker tilbake produktet “Fersk og Ferdig Spagetti carbonara håndlaget” med best før dato 27.03.2017. Årsaken er feil bruk av emballasje, slik at noen av pakkene inneholder fiskegrateng.

Tema: Advarsler

Grillet laks med couscous

NIFES lanserer ny og forbedret Sjømatdata

08.03.2017 I dag lanserer NIFES en ny versjon av Sjømatdata. Dette er en database der man kan finne innhold av uønskede stoffer og næringsstoffer i fisk og fiskeprodukter fra Norge. Databasen inneholder gjennomsnittstall tilbake fra 2006.

Tema: Fisk og skalldyr

Tomat og appelsiner ligger på en fjøl, rundt står tre skåler med frukt og grønnsaker.

Ny kunnskap støtter offisielle kostråd

07.03.2017 7. mars 2017 lanseres regjeringens nye Handlingsplan for bedre kosthold. Folkehelseinstituttet har oppdatert kunnskapsgrunnlaget for planen, og de offisielle norske kostrådene står sterkere enn noen gang.

Tema: Kostråd

Kartong med egg

Mindre jod i norske egg

06.03.2017 Mattilsynet har analysert innholdet av næringsstoffer og miljøgifter i egg og kylling fra markedsledende produsenter. Resultatene viser at innholdet av jod og fosfor i norske egg er redusert. Samtlige produkter inneholdt svært lave nivåer av miljøgiftene bly, kadmium, arsen og dioksiner.

Tema: Tilsynsresultater

Fortsatt høy forekomst av antimikrobiell resistens i EU

23.02.2017 Det er fortsatt høy forekomst av bakterier som er resistente mot antimikrobielle midler hos mennesker, dyr og i mat i EU. Det viser en ny rapport fra den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet (EFSA) og det europeiske smitteverninstituttet (ECDC).

Tema: Smittestoffer