Nyheter

Fortsatt feil å finne i merkingen av melk og melkeprodukter

15.11.2017 I årets merkesjekk har Mattilsynet undersøkt 74 utvalgte melk- og melkeprodukter fra 23 virksomheter. Selv om de fleste merkefeilene er mindre vesentlige, viser funnene at virksomhetene fortsatt har et stykke å gå for å følge kravene til merking.

Tema: Tilsynsresultater


Amaizin «Organic Sweet Chip Dip» trekkes fra markedet

15.11.2017 Norganic AS trekker tilbake Amaizin «Organic Sweet Salsa Chip Dip». Årsaken er at produktet er merket “Gluten Free” (glutenfritt), men inneholder gluten over grenseverdien for glutenfrie matvarer på 20 mg/kg. Produktet kan derfor gi allergiske reaksjoner hos personer med cøliaki eller glutenintoleranse.

Tema: Tilbaketrekkinger


Green Mint og Piper Lolot, Friske urter fra Kambodsja trekkes fra markedet av OrientDeli AS

Green Mint og Piper Lolot - Trekkes tilbake

14.11.2017 Tilbaketrekkingen gjelder to urter "Green Mint" og "Piper Lolot", pakket i gjennomsiktige plastposer à 100 g. Urtene er importert av OrientDeli AS i Oslo og solgt videre til flere frittstående dagligvarebutikker i Norge. Varen trekkes tilbake på grunn av funn av bakterien E. coli.

Tema: Tilbaketrekkinger


Minimalt med fremmedstoffer i kjøtt og innmat, melk, egg og honning

Kyr på beite

08.11.2017 Mattilsynets overvåkingsprogram av fremmedstoffer i 2015, viser ingen alvorlige funn i animalske produkter. De fleste funnene er tolket som naturlige og tyder ikke på ulovlig medisinbruk.

Tema: Tilsynsresultater


Stor variasjon i innholdet av miljøgifter i marine oljer

Fiskeoljekapsler på en skje

19.10.2017 En undersøkelse av miljøgifter i ti ulike marine oljer beregnet for humant konsum viser at det er store forskjeller i nivåene i de undersøkte oljene. Én torskeleverolje og én havmusleverolje var over grenseverdi.

Tema: Tilsynsresultater


14 Gresk yoghurt Vanilje fra TINE, trekkes fra markedet

14 Gresk yoghurt Vanilje fra TINE

18.10.2017 TINE trekker tilbake produktet 14 Gresk yoghurt Vanilje med best før dato mellom 11.10.17 og 13.11.17 fra markedet. I tillegg er produktet merket med meierinummer M361. Årsaken er at toppingen kan inneholde metallspon.

Tema: Tilbaketrekkinger


Asia Engros AS trekker tilbake peppermynte fra Laos

16.10.2017 Peppermynten trekkes tilbake på grunn av funn av bakterien E. coli. Produktet er merket «peppermint» og er pakket i papir med gjennomsiktig plastpose rundt. Det er pakninger på 80 og 100 gram. Produktet er solgt i frittstående dagligvareforretninger i Oslo og omegn.

Tema: Tilbaketrekkinger


Ringnes trekker tilbake Imsdal med smak av sitron, Imsdal med smak av eple og Imsdal med smak av bringebær

Flaske med Imsdal, smak av bringebær

12.10.2017 Tilbaketrekkingen omfatter alle flasker med disse smakene på markedet. Årsaken er at det er avdekket funn av muggpartikler i enkeltflasker av Imsdal med smakene. Øvrige Imsdalprodukter er ikke berørt av kvalitetsavviket og kan trygt konsumeres.

Tema: Tilbaketrekkinger


Utbrudd av E. coli

E.colibakterier

06.10.2017 Folkehelseinstituttet har funnet samme variant av bakterien E. coli hos fire personer. De fire er bosatt på forskjellige steder i landet, og ingen felles smittekilde er så langt avdekket.

Tema: Smittestoffer


Kyllingrisotto fra HIPP Organic trekkes fra markedet

02.10.2017 Arvid Nordquist HAB trekker tilbake HIPP Vegetables & chicken with peas, 130 g, med holbarhet til 14.04.2018. Årsaken er at produktet er feilmerket, med kun engelsk tekst. Matvaren inneholder allergenene melk og selleri. Det gir risiko for at allergiske barn og andre som ikke forstår engelsk, kan få i seg matvaren.

Tema: Tilbaketrekkinger