Nyheter

Vannverkene produserer trygt drikkevann

15.01.2019 De aller fleste vannverk i Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold og Telemark har god drift av og kontroll med UV-anlegg som hygienisk barriere. Det viser resultatene fra Mattilsynets tilsyn av 265 vannverk. Men nesten halvparten hadde mindre brudd på regelverket.

Tema: Tilsynsresultater


All rakfisk produsert ved Torpet Fiskeoppdrettsanlegg AS i 2018, trekkes fra markedet

Rakfisk fra Torpet

11.01.2019 Torpet Fiskeoppdrettsanlegg AS, Røros, trekker tilbake rakfisk produsert i 2018. Det er mistanke om at inntak av fisken kan medføre botulisme.

Tema: Tilbaketrekkinger


Folk vil leve sunnere, men trenger motivasjon

Et par joggesko på asfalt.

11.01.2019 Ni av ti voksne tror at de i stor grad kan påvirke egen helse. Mange ønsker å ta grep for å få bedre helse, men mangler motivasjon.

Tema: Kosthold og helse


Alle varianter av rakfisk fra Slidre Ørretsenter AS trekkes fra markedet

11.01.2019 Slidre Ørretsenter AS trekker tilbake alle sine varianter av rakfisk fra markedet. Årsaken er at bakterien Listeria er påvist i rakfisk fra Slidre Ørretsenter.

Tema: Tilbaketrekkinger


«Beijing 8 dumplings biff chili & koriander» fra Oluf Lorentzen AS, trekkes fra markedet 

08.01.2019 Oluf Lorentzen AS, trekker tilbake produktet «Beijing 8 dumplings biff chili & koriander» med best før dato 24.02.2019. Årsaken er feilmerking av produkt (merket som Vegetar variant på ingredienser). Produktet inneholder egg, men er ikke deklarert med dette.

Tema: Tilbaketrekkinger