• Hopp til innhold [Accesskey 's']
  • Hopp til søk [Accesskey '4']
  • Gå til nettstedskart
  • Gå til oversikt A-Å-index
  • Hjem [Accesskey '1']
Matportalen logo
Informasjon om sunn og trygg mat fra offentlige myndigheter
  • Temaoversikt
  • Kontakt oss
  • SØK
  • MENY

???search.widget.error.query.empty???

LUKK
  • Temaoversikt
  • Kontakt oss
  • Matvaregrupper
    • Drikke
    • Egg
    • Fisk og skalldyr
    • Fjørfe og kjøtt
    • Grønnsaker, frukt og bær
    • Kornvarer
    • Margarin, smør, matolje o.l.
    • Melk og melkeprodukter
    • Sukker og søte produkter
    • Diverse retter, produkter og ingredienser
    • Lukk meny
  • Råd til spesielle grupper
    • Allergikere
    • Ammende
    • Barn
    • Gravide
    • Idrettsutøvere
    • Kvinner i fruktbar alder
    • Spedbarn (0-12 md)
    • Vegetarianere
    • Lukk meny
  • Kosthold og helse
    • Kostholdsundersøkelser
    • Kostråd
    • Kosttilskudd
    • Næringsstoffer
    • Nøkkelhullet
    • Overvekt
    • Undervekt
    • Lukk meny
  • Matsmitte og hygiene
    • Kjøkkenhygiene
    • Smittestoffer
    • Småkryp i maten
    • Syk av maten
    • Lukk meny
  • Uønskede stoffer i mat
    • Biologiske gifter
    • Medisinrester
    • Miljøgifter
    • Plantevernmidler
    • Stoffer i emballasje og kjøkkenredskaper
    • Stoffer ved tillaging av mat
    • Lukk meny
  • Merking
    • Genmodifisert mat (GMO)
    • Merking av mat
    • Nøkkelhullet
    • Tilsetningsstoffer
    • Vitaminer og andre stoffer tilsatt i mat og drikke
    • Økologisk mat
    • Lukk meny
  • Verktøy
    • Advarsler
    • Tilbaketrekkinger
    • Blåskjellvarsel
    • Informasjonsmateriell
    • Kostholdsplanleggeren
    • Matvaretabellen
    • Nøkkelhullet
    • Spørsmål & svar
    • Tilsynsresultater
    • Lukk meny
  • Fysisk aktivitet
    • Råd for trening og mosjon
    • Trening og kosthold
    • Lukk meny
Du er her: Matportalen.no / Kosthold og helse / Næringsstoffer

Næringsstoffer

Gulrøtter, rødløk, blomkål og poteter.

Gulrot og andre grønnsaker er rike på vitamin A.

 Foto: Wenche Hoel-Knai/Helsedirektoratet.

Næringsstoffer i maten (Helsenorge.no)

Gå til Matvaretabellen.no . Her finner du opplysninger om en rekke næringsstoffer i mange matvarer og ferdigretter.

Innholdsansvarlig

Mattilsynet
Mattilsynet Kontakt: 22 40 00 00

Publisert: 18.01.2011

Sist endret: 07.11.2022

Snarveier

  • Spørsmål og svar
  • Siste nytt om tema
  • Relaterte artikler

Spørsmål og svar

  • Er det uheldig å ta tran når jeg har høyt blodkolesterol?
  • Hvor mye omega-3 anbefales i forhold til omega-6?
  • Hvorfor er det mer energi og næringsstoffer i tillaget mat enn i rå?
  • Er næringsinnholdet alltid det samme i en og samme type matvare, for eksempel et eple?
  • Hva er forskjellen på enhetene kcal og KJ?
  • Er det sant at vi får mindre næringsstoffer fra maten nå enn før?
  • Hvor finner jeg informasjon om innhold av vitamin K i mat? 
Vis alle

Fant du det du lette etter?

Siste nytt om tema

  • Koking reduserer jodinnholdet i torsk 03.12.2020
  • Har for lite jod i lang tid etter fødsel 10.09.2020
  • Mange mødre og spedbarn har for lite vitamin D 24.08.2020
  • Gravide fikk mer jod av torsk til middag 13.08.2020
  • Jodmangel hos mor kan påverke skuleferdigheitene til barnet 13.11.2018

Relaterte artikler

  • Næringsstoffer i fisk og annen sjømat
  • Vegetarianere

Matportalen.no

  • Om matportalen.no
  • Kontakt oss
  • Nettstedskart
  • Cookies, personvern og sikkerhet
  • Information in English

Sosiale medier

  • Følg oss på Facebook
  • Følg oss på Twitter
  • Abonner med RSS

Tjenester fra Mattilsynet

  • Matvaretabellen.no
  • Kostholdsplanleggeren.no
  • Blåskjellvarsel
  • Informasjonsmateriell
Mattilsynet logo

Mattilsynet i samarbeid med Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Veterinærinstituttet, NIBIO, Havforskningsinstituttet, Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) og Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet.