Nyheter

Restaurant stengt på grunn av helsefare

03.01.2013 Restauranten Agra på Lillestrøm er stengt av Mattilsynet inntil videre. Grunnen er generelt dårlig renhold samt kakerlakker i lokalene.

Tema: Tilsynsresultater


Standarden på sushirestaurantene kan bli bedre

Ulike typer sushi og soyasaus.

03.01.2013 Mattilsynets distriktskontor i Oslo har hatt fokus på sushirestauranter denne sommeren. 46 av rundt 150 restauranter har hatt besøk av inspektører. Av dem ble 9 helt eller delvis stengt.

Tema: Tilsynsresultater


Nedslående resultat etter tilsyn på spisesteder

Mattilsynets inspektør sjekker lageret på en restaurant

03.01.2013 Kun 9 av 18 spisesteder fikk karakteren bra etter Mattilsynets tilsynskampanje på restauranter og spisesteder i Bergen og omland i høst. - Dette er vi ikke fornøyd med, resultatet er nedslående sier Margrethe Wold, seniorinspektør i Mattilsynet.

Tema: Tilsynsresultater


Lite miljøgifter i tran

Barn som får en skje med tran

03.01.2013 Tran inneholder lite miljøgifter viser en analyse NIFES har gjort på oppdrag av Mattilsynet. I analysen var det ingen prøver av marine oljer som overskred grenseverdier for tillatt mengde fremmedstoffer.

Tema: Tilsynsresultater


Trygg oppdrettsfisk

Laks i merd som blir foret i oppdrettsanlegg.

03.01.2013 Det er lave konsentrasjoner av medisinrester og andre uønskede stoffer i oppdrettsfisk. Det viser en ny rapport NIFES har laget på oppdrag fra Mattilsynet. Overvåkningen dokumenterer god sjømattrygghet med tanke på medisinrester og andre fremmedstoffer i oppdrettsfisk.

Tema: Tilsynsresultater


Trygg oppdrettsfisk

Laks i merd som blir foret i oppdrettsanlegg.

03.01.2013 Det var ingen funn av ulovlige legemidler, og innholdet av lovlig brukte legemidler og fremmedstoffer i ulike oppdrettsarter var langt under internasjonalt aksepterte grenseverdier. Det viser undersøkelser NIFES har gjort på oppdrag fra Mattilsynet.

Tema: Tilsynsresultater


Førjulskampanje på Follorestauranter

Illustrasjonsfoto. Mattilsynets inspektør sjekker et restaurantkjøkken

03.01.2013 Foreløpig er Mattilsynet rimelig tilfredse med standarden på Follos spisesteder. Bare en restaurant var i nærheten av å bli stengt, mens flere utmerket seg med en god hygienisk standard da Mattilsynet startet sitt førjulstilsyn.

Tema: Tilsynsresultater


Du kan stole på Nøkkelhullet

03.01.2013 Norske forbrukere kan ha tillit til at matvarer med Nøkkelhullet er et sunnere alternativ med mindre fett, salt og sukker og mer fiber. Det viser en omfattende nordisk tilsynsrapport..

Tema: Tilsynsresultater


Lite fremmedstoffer i villfisk

Torsk

03.01.2013 Villfisk inneholder lave mengder fremmedstoff. Det viser en undersøkelse NIFES har gjort på oppdrag av Mattilsynet.

Tema: Tilsynsresultater


Lite kvikksølv i norsk torsk

Torsk

03.01.2013 Filet fra torsk fanget i norske havner og fjorder inneholder lite kvikksølv, viser en undersøkelse NIFES har gjort på oppdrag av Mattilsynet.

Tema: Tilsynsresultater