Nyheter
Avgrens søk
Et sted stengt og et omsetningsforbud
03.01.2013
Mattilsynet gjennomførte nylig tilsyn på 26 serveringssteder i Bergen. Resultatet er litt blandet. Av 26 tilsyn fikk 17 karakteren bra, seks steder fikk mindre bra og tre fikk karakteren dårlig.
Tema: Tilsynsresultater
Må bedre den hygieniske standarden
03.01.2013
Mattilsynet har sjekket 132 frittstående dagligvarebutikker over hele landet. 89 prosent av de kontrollerte butikkene hadde større eller mindre mangler. 24 prosent fikk ett eller flere hastevedtak, noe som innebærer at det har vært direkte helsefare forbundet med driften.
Tema: Tilsynsresultater
Manglende rutiner på spisesteder i Bergen og Os
03.01.2013
Mattilsynet har nylig hatt tilsynskampanje på spisesteder i Bergen og på Os. Halvparten av de inspiserte stedene hadde ikke gode nok rutiner ved behandling av mat.
Tema: Tilsynsresultater
Manglende kompetanse om mat og rutiner på spisesteder
03.01.2013
Mattilsynet har nylig hatt tilsynskampanje på 21 spisesteder og matbutikker i Bergen og omland. Mattilsynet er ikke fornøyd med resultatet.
Tema: Tilsynsresultater
Få overskridelser av muggsoppgifter i matvarer
03.01.2013
I Mattilsynets overvåkings- og kartleggingsprogram for mykotoksiner (muggsoppgifter) i næringsmidler i 2008 – 2010 var det funn over tillatt grenseverdi i tre av totalt 779 analyserte prøver. Innholdet av mykotoksiner i næringsmidler bør være så lavt som mulig for å redusere risikoen for skadelige helseeffekter.
Tema: Tilsynsresultater
Fraråder fiskelever fra selvfangst
03.01.2013
Mattilsynet fraråder de som fisker til eget bruk fra å spise lever av fisk tatt i skjærgården. Unntaket er torsk som befinner seg på åpent hav. Advarselen gis på bakgrunn av en ny undersøkelse av torskelever fra 15 havner og fjorder og at det er fastsatt grenseverdi for summen av dioksiner og dioksinlike PCB i fiskelever.
Tema: Fisk og skalldyr
Nytte- og risikovurdering av probiotika i barnegrøt
03.01.2013
Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har på oppdrag fra Mattilsynet vurdert helseeffekter ved bruk ac den probiotiske bakterien Lactobacillus paracasei ssp. paracasei F19 i barnegrøt. Konklusjonen er at denne bakterien ikke er tilstrekkelig karakterisert og det er ikke godt nok dokumentert at F19 ikke medfører risiko for overføring av antibiotikaresistens.
Tema: Tilsynsresultater
Inntaket av omega-3 fettsyrer gir ikke negative helseeffekter
03.01.2013
Inntaket av omega-3 fettsyrer, inkludert fra kosttilskudd og beriket mat, utgjør ikke risiko for negative helseeffekter, og positive helseeffekter kan oppnås.
Tema: Tilsynsresultater
Få overskridelser av grenseverdier for plantevernmiddelrester i mat
03.01.2013
Resultatene fra Mattilsynets overvåkingsprogram i 2010 viser for tredje år på rad ingen overskridelser av grenseverdier for rester av plantevernmidler i norskprodusert mat. Nivåene var også lave i importerte varer.
Tema: Tilsynsresultater
For dårlig kontroll med matservering i barnehager og skolefritidsordninger
03.01.2013
Mattilsynet har kontrollert 33 barnehager, skolefritidsordninger og oppvekstsentre i kommunene Hammerfest, Kvalsund, Måsøy og Nordkapp. Resultatene viser at de fleste virksomhetene ikke hadde tilfredsstillende kontroll med produksjon og servering av mat.
Tema: Tilsynsresultater