Nyheter

«Bakerens utvalgte surdeigsbrød» fra Bakehuset AS trekkes fra markedet

Bakerens utvalgte surdeigsbrød

25.08.2021 Bakehuset AS trekker tilbake produktet "Bakerens utvalgte surdeigsbrød" solgt i butikk 25.08.2021. Produktet er et dagsferskt produkt. Årsaken er at det kan være et annet brød som er pakket i posen. Dette kan medføre helsefare for sesamallergikere. Det er ikke deklarert for allergenet sesam på surdeigposen. Kornbrød inneholder sesam.

Tema: Tilbaketrekkinger


Sesamfrøproduktene Alburj Tahina, Alburj Halwa og Sedi Hisham Tahina trekkes fra markedet

24.08.2021 Sesamfrøproduktene tahina og halva (med datomerking nevnt under) trekkes fra markedet. Årsaken er at det er påvist Salmonella i disse produktene. Produktene er produsert i Syria og importert til Norge av Damas Engros (Oslo) og Al Sham (Nordfjordeid). Det kan også være andre som har importert varen til Norge.

Tema: Advarsler


The sesame seed products Alburj Tahina, Alburj Halwa and Sedi Hisham Tahina are contaminated with Salmonella

24.08.2021 The sesame seed products tahina og halva originate from Syria and have been imported into Norway by Damas Engros (Oslo) and Al Sham (Nordfjordeid). There may also be other companies that have imported the products to Norway.

Tema: Advarsler


Coop trekker tilbake to typer Coop Laksefilet 600g

Laksefilet med sitronpepper

23.08.2021 Coop Norge SA trekker tilbake Coop Laksefilet med skinn 600g og Coop Laksefilet med sitronpepper 600g. Årsaken er funn av Listeria i råvaren.

Tema: Tilbaketrekkinger


Økologiske kjøttkaker 2,5 kg fra Nortura SA avd. Rudshøgda trekkes fra markedet.

Økologiske kjøttkaker Nortura

25.06.2021 Nortura Rudshøgda trekker tilbake produktet «Økologiske kjøttkaker» solgt fra Medlemsbutikk Nortura Rudshøgda 24.06 og 25.06. Årsaken er funn av etylenoksid, et ulovlig stoff, i krydderet som er tilsatt kjøttkakene.

Tema: Tilbaketrekkinger


Béarnaise J&M, 220g og Béarnaise Coop Smak*, 220g trekkes fra markedet

14.07.2021 Produktene er produsert av Matpartner AS, Melhus og solgt hos COOP, Rema Midt-Norge, Meny Midt-Norge, Bunnpris Midt-Norge og Godtlevert. Årsaken er funn av etylenoksid, et ulovlig stoff, i en råvare benyttet i en tilsetning til bearnaisesausen.

Tema: Tilbaketrekkinger


«Fløtegratinerte poteter» med varenummer 3020499, fra Unil AS, trekkes fra markedet

føltegratinerte poteter fra eldorado

22.07.2021 Unil AS trekker tilbake «Fløtegratinerte poteter», med flere forskjellige «best før»-datoer. Årsaken er at det er funnet det ulovlige stoffet etylenoksid i råvaren johannesbrødkjernemel.

Tema: Tilbaketrekkinger


Froneri trekker tilbake Smarties Pop-Up iskrem

smarties pop-up is

22.07.2021 Froneri trekker tilbake Smarties Pop-Up multipack iskrem. Det er funnet etylenoksid over grenseverdi i et tilsetningsstoff i produktet.

Tema: Tilbaketrekkinger


Orkla Food Norge trekker tilbake rømmedressing solgt i små poser som tilbehør til noen varianter av BigOne pizza

hvit pose med tekst rømmedressing

23.08.2021 Orkla Foods Norge trekker tilbake rømmedressing solgt i BigOne Giants Mighty Meat og rømmedressing solgt i BigOne Giants Cheddar & Beef. Årsaken er at det er funnet det ulovlige stoffet etylenoksid i råvaren johannesbrødkjernemel. Etylenoksid representerer ikke en akutt helsefare, men kan være skadelig dersom det inntas i store mengder over tid.

Tema: Tilbaketrekkinger


Mars Norge trekker tilbake Snickers og Twix iskrem

Snickers is

22.07.2021 Mars Norge trekker tilbake Snickers og Twix iskrem. Årsaken er at det er funnet det ulovlige stoffet etylenoksid i råvaren johannesbrødkjernemel.

Tema: Tilbaketrekkinger