Nyheter

Frokostblandingene «Lucky Charms», «Lucky Charms Chocolate» og «Marshmallow Mateys» med ulovlige genmodifiserte ingredienser trekkes tilbake

01.02.2023 Årsaken er innhold av ulovlige genmodifiserte ingredienser i produktene fra USA. Ingen genmodifiserte næringsmidler er per i dag godkjent i Norge. Produktene er merket med innhold av genmodifiserte ingredienser, med teksten «Contains bioengineered ingredients».

Tema: Tilbaketrekkinger


Hipp Organic Hippis aple, peach, mango, pineapple trekkes fra markedet

25.01.2023 Arvid Nordquist AS tilbakekaller Hipp Organic Hippis aple, peach, mango, pineapple med sink 6+ mnd.,100g. Produktet er merket best før 21.01.2024 og batch/lot nr. B09355. Årsaken er at produktet kan inneholde spor av melk. 

Tema: Tilbaketrekkinger


RETT I OVN - Fløtepoteter med hvitløk, fra BAMA Gruppen AS, trekkes fra markedet

BAMA Fløtepoteter

25.01.2023 BAMA Gruppen AS trekker tilbake produktet «Fløtepoteter med hvitløk» med siste forbruksdato 07.02.2023. Årsaken er manglende merking av allergenet melk.

Tema: Advarsler


Excellent Taste AS kaller tilbake Heilemann Confiserie sjokoladefigurer

25.01.2023 Excellent Taste AS kaller tilbake sjokoladefigurer med julemotiv av merket Heilemann Confiserie med best før dato 17. mai 2023 og 17. august 2023. Årsaken er at det er funnet plastbiter i produktet.

Tema: Tilbaketrekkinger


For mye sulfitt kan være skadelig

Tørket aprikos

20.12.2022 En ny evaluering av en gruppe tilsetningsstoffer som kalles sulfitter, viser at høyt inntak gjennom mat og drikke kan være et problem for enkelte forbrukere. Mattilsynet anbefaler at tørket frukt som rosiner og aprikoser som inneholder sulfitt ikke blir gitt til små barn.

Tema: Tilsetningsstoffer


Agurk fra Spania er mistenkt smittekilde i utbrudd av Salmonella

Agurker

20.12.2022 Etter en omfattende utbruddsetterforskning, peker agurk fra en spansk leverandør seg ut som sannsynlig smittekilde i et salmonellautbrudd som startet i november. Det er ikke meldt om nye sykdomstilfeller de siste ukene, noe som kan tyde på at det ikke er forurensede produkter på markedet lenger og at utbruddet sannsynligvis er over.

Tema: SmittestofferRibberull skivet 80g Kløver, Edelgard AS trekkes fra markedet

19.12.2022 Funn av listeria ved prøvetaking.

Tema: Tilbaketrekkinger


Servise og bestikk av melamin-bambus er forbudt å selge

Illustraasjonsfoto av to orange firkantede skåler

16.12.2022 I flere år har det vært populært å selge kopper, tallerkener og lignende laget av bambusplast. Det er imidlertid ikke lovlig å tilsette bambus til plast. Har du slike produkter, anbefaler vi at du kaster dem eller bruker dem til noe annet enn mat.

Tema: Stoffer i emballasje og kjøkkenredskaper


Mattilsynet har analysert forurensende stoffer i 106 matvarer

Kjeks og knekkebrød

15.12.2022 Mattilsynet har analysert prosessfremkalte stoffer, mykotoksiner og miljøgifter i 106 ulike produkter fra dagligvarehandelen i Norge. Resultatene viser at nivåene er lave, men i enkelte produkter ble det funnet høyere nivåer av akrylamid.

Tema: Stoffer ved tillaging av mat