Nyheter
Ny rapport bekrefter at drikkevannet i krana er trygt
02.01.2020
Tallene fra vannverkseiernes årlige innrapportering for 2018 bekrefter at de aller fleste i Norge har trygt drikkevann i krana.
Tema: Tilsynsresultater
Få funn i analyser av kjøtt- og karbonadedeig
09.12.2019
Bare to av 308 prøver norskprodusert kjøtt- og karbonadedeig av storfe inneholdt den farlige varianten av E. coli-bakterier (STEC), viser en kartlegging Veterinærinstituttet har gjort for Mattilsynet. Til tross for svært lave nivåer, er det viktig å gjennomsteke slikt kjøtt godt.
Tema: Tilsynsresultater
Basisundersøkelse av Førdefjorden viser at sjømaten er trygg
28.11.2019
Mattilsynet har kartlagt nivået av miljøgifter i fisk og sjømat i Førdefjorden i Sogn og Fjordane før det eventuelt vert oppretta eit sjødeponi med gruveavfall. Kartlegginga viser at fisk, blåskjel og kreps i har låge nivå av miljøgifter og er trygg å ete.
Tema: Tilsynsresultater
Trygt å ete norske skjel
19.11.2019
Éin av åtte flatøsters, to av tre oskjel og éin prøve av kongsnigel hadde kadmium over grenseverdien. Elles var tilstanden god for norske skjel i 2018, viser den årlege overvakinga av bakteriar og miljøgifter.
Tema: Tilsynsresultater
Brødprodusenter har rettet merkingen
13.11.2019
Mattilsynet sjekket i 2018 merkingen på 209 forskjellige brød og brødvarer. Hele 8 av 10 produkter hadde mindre eller større feil i forhold til regelverket. Bransjen satt i gang flere tiltak og en oppfølgingsundersøkelse viser at nesten alle merkefeilene nå er rettet.
Tema: Tilsynsresultater
Fiskekaker og fiskepinner er sunn mat
27.07.2023
Det er mange viktige næringsstoffer å hente i prosesserte fiskeprodukter, viser en ny studie.
Tema: Næringsstoffer
Sjekka krabbe og fisk for kvikksølv utanfor Fedje
15.10.2019
Fann auka nivå av kvikksølv i krabben. – Ikkje berre frå ubåten, forklarar forskar.
Tema: Miljøgifter
Lite uønskede stoffer i marine oljer

09.10.2019
En undersøkelse av ti ulike marine oljer som brukes som kosttilskudd viser at de inneholder lite uønskede stoffer.
Tema: Tilsynsresultater
Lav forekomst av resistente bakterier i landbruket og i norsk mat
19.09.2019
Bruken av antibiotika i norske husdyrhold fortsetter å synke, og det er få funn av resistente bakterier i mat og dyr i Norge.
Tema: Tilsynsresultater
Lave nivåer av plantevernmiddelrester i matvarer
11.09.2019
Mattilsynets overvåking i 2018, viser at innholdet av plantevernmiddelrester i mat er lavt. Ingen norske produkter som ble analysert hadde rester av plantevernmidler over grenseverdiene.
Tema: Tilsynsresultater