Nyheter

Coop trekker tilbake COOP Laksenuggets 360 gram

19.08.2021 Coop Norge SA trekker tilbake COOP Laksenuggets 360 gram med siste forbruksdag 23.08.2021. Årsaken er funn av E.coli over grenseverdi.

Tema: Tilbaketrekkinger


Norganic AS trekker tilbake «IsolaBio Cuisine Cocco»

13.08.2021 Norganic AS trekker tilbake økologisk, vegansk produkt «IsolaBio Cuisine Cocco» fra Italia, merket med holdbarhetsdato 28.01.22 og 25.03.22. Årsaken er at det er funnet etylenoksid i tilsetningsstoffet guarkjernemel (E412). Etylenoksid er et plantevernmiddel som er forbudt å bruke i mat i EU og EØS.

Tema: Tilbaketrekkinger


Coop trekker tilbake Coop Gourmetsalat 110 g

Coop Gourmetsalat 110 g

09.08.2021 Coop Norge SA trekker tilbake Coop Gourmetsalat 110 g med best før dato 13.08.2021. Årsaken er funn av E.coli over grenseverdi.

Tema: Tilbaketrekkinger


King Oscar AS trekker tilbake ulike varianter av Sardiner i tomatsaus fra markedet

03.08.2021 King Oscar AS trekker tilbake ulike typer Sardiner i tomatsaus. Årsaken er at det er funnet etylenoksid i råvaren johannesbrødkjernemel. Etylenoksid er et plantevernmiddel som er forbudt å bruke i mat i EU og EØS.

Tema: Tilbaketrekkinger


REMA 1000 tilbakekaller Goodly Nudler i Kopp med Biffsmak og Goodly Nudler i Kopp med Kyllingsmak

Goodly glutenfrie nudler

30.07.2021 Rema 1000 trekker tilbake "Nudler i kopp m/biffsmak GOODLY 50 g" og "Nudler i kopp m/kyllingsmak GOODLY 48 g". Årsaken for tilbaketrekking er funn av etylenoksid i tilsetningsstoffet guarkjernemel. Etylenoksid er ikke tillatt brukt i matvarer i EU/EØS.

Tema: Tilbaketrekkinger


Orkla Foods Norge trekker tilbake ulike Stabburets leverpostei fra markedet

leverpostei, leverpostei grovere og leverpostei glutenfri

23.07.2021 Orkla Foods Norge trekker tilbake ulike typer Stabburet Leverpostei. Årsaken er at det er funnet etylenoksid i råvaren Johannesbrødkjernemel. Etylenoksid er et plantevernmiddel som er forbudt å bruke i mat i EU og EØS. Etylenoksid representerer ikke en akutt helsefare, men kan være skadelig dersom det inntas i store mengder over tid.

Tema: Tilbaketrekkinger


Mars Norge trekker tilbake Snickers og Twix iskrem

Snickers is

22.07.2021 Mars Norge trekker tilbake Snickers og Twix iskrem. Årsaken er at det er funnet det ulovlige stoffet etylenoksid i råvaren johannesbrødkjernemel.

Tema: Tilbaketrekkinger


Tilbaketrekking av produkter som inneholder tilsetningsstoffet johannesbrødkjernemel med ulovlig plantevernmiddel

14.09.2021 Mattilsynet ble i sommer varslet om at flere matvarer omsatt i Norge inneholdt tilsetningsstoffet johannesbrødkjernemel med etylenoksid. Dette er et plantevernmiddel som er forbudt å bruke i mat i EU og EØS. Etylenoksid representerer ikke en akutt helsefare, men kan være skadelig ved inntak over tid. I denne saken finner du listen med produkter som er trukket fra markedet.

Tema: Tilbaketrekkinger


Froneri trekker tilbake Smarties Pop-Up iskrem

smarties pop-up is

22.07.2021 Froneri trekker tilbake Smarties Pop-Up multipack iskrem. Det er funnet etylenoksid over grenseverdi i et tilsetningsstoff i produktet.

Tema: Tilbaketrekkinger


Orkla Food Norge trekker tilbake rømmedressing solgt i små poser som tilbehør til noen varianter av BigOne pizza

hvit pose med tekst rømmedressing

23.08.2021 Orkla Foods Norge trekker tilbake rømmedressing solgt i BigOne Giants Mighty Meat og rømmedressing solgt i BigOne Giants Cheddar & Beef. Årsaken er at det er funnet det ulovlige stoffet etylenoksid i råvaren johannesbrødkjernemel. Etylenoksid representerer ikke en akutt helsefare, men kan være skadelig dersom det inntas i store mengder over tid.

Tema: Tilbaketrekkinger