Nyheter

SalatMestern AS trekker tilbake Eggesalat

21.08.2023 SalatMestern AS trekker tilbake Eggesalat 180 gram med holdbarhetsdato 20.09.23. Årsaken er funn av reker i produktet.

Tema: Tilbaketrekkinger


UNIL tilbakekaller Folkets Skinkestek og Roastbiff

09.08.2023 UNIL kaller tilbake enkelte holdbarheter av Folkets Skinkestek og Roastbiff på bakgrunn av mistanke om Listeria.

Tema: Tilbaketrekkinger


Asian Food Import trekker tilbake Yopokki Instant black soybean topokki og Yopokki Spicy Topokki

21.08.2023 Asian Food Import trekker tilbake to typer riskaker. Årsaken er at produktene mangler merking av allergenene «soya» og «mel» i norsk oversettelse.

Tema: Tilbaketrekkinger


Utbrudd av E. coli (EHEC-infeksjon)

E.colibakterier

08.08.2023 Folkehelseinstituttet har oppdaget et nytt nasjonalt utbrudd med mage-tarmbakterien EHEC. Det er påvist smitte hos seks personer, bosatt i ulike deler av landet. Smittekilden er foreløpig ukjent.

Tema: Smittestoffer


Importører trekker tilbake Samyang foods' Buldak Topokki Carbo Bowl fra Sør-Korea

Buldak Topokki Carbo Bowl

31.07.2023 Virksomhetene trekker tilbake produktet «Buldak Topokki Carbo Bowl» 179 g fra Samyang foods på grunn av manglende veterinær grensekontroll ved import til EU/EØS-Fellesskapet. Produktet ble importert til Nederland og deretter distribuert til flere land blant andre Norge.

Tema: Tilbaketrekkinger


Utbrudd av hepatitt A

16.11.2021 Mattilsynet har blitt varslet av Folkehelseinstituttet (FHI) om et utbrudd av hepatitt A-virus. Det er igangsatt utbruddsetterforskning, men det er så langt ingen mistenkt smittekilde.

Tema: Syk av maten


Blåskjellvarselet som app for iPhone og Android

Blåskjell som er åpnet

28.07.2023 Applikasjonen finner automatisk ut hvor i landet du befinner deg, og serverer deg det siste varselet fra Mattilsynet rett på telefonen. Du finner også oversikt over alle uttaksstedene Mattilsynet har, og hvor det er trygt å spise blåskjell.

Tema: Verktøy


Ikke skadelige mengder kadmium i vanlig norsk kosthold

Krabbe

28.07.2023 Voksne som har et gjennomsnittlig norsk kosthold får ikke i seg skadelige mengder kadmium. Barn overskrider tolerabelt inntak, fordi de spiser mye i forhold til kroppsvekt. Det er konklusjonen i en risikovurdering av inntak av kadmium fra mat som Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) har gjort på oppdrag for Mattilsynet.

Tema: Miljøgifter


Godteriet «Cupcake candy dip&lick 40gr» trekkes tilbake pga. kvelningsfare

Tre varianter av godteriet Cupcake candy dip&lick

28.07.2023 Treoro AS og Bozzar Drift AS trekker tilbake godteriet «Cupcake Candy Dip & Lick 40 g» fra Kina. Produktet er solgt i dagligvarebutikker og kiosker over hele landet. Produktet er formet som en cupcake/muffins og deler kan løsne ved bruk hvor løse deler av plast (1,5 cm x 3 cm) kan ende opp i munnen og føre til kvelningsfare.

Tema: Tilbaketrekkinger


Fiskekaker og fiskepinner er sunn mat

27.07.2023 Det er mange viktige næringsstoffer å hente i prosesserte fiskeprodukter, viser en ny studie.

Tema: Næringsstoffer