Nyheter

Ringnes AS tilbakekaller ulike varianter av julebrus og eplemost i 0,33 l blank glassflaske

seks glassflasker med julebrus og eplemost

14.12.2020 Ringnes AS tilbakekaller Dahls Julebrus, Dahls julebrus Lett, Hamar & Lillehammer julebrus, Hamar & Lillehammer julebrus Lett, Mozell Eplemost og Tou Eplemost, tappet på 0,33 l blank glassflaske, grunnet tilfeller av skader i flaskemunningen.

Tema: Nyheter


Advarsel mot kosttilskuddet Li Da Daidaihua kapsler

10.12.2020 Mattilsynet advarer mot kjøp og bruk av kosttilskuddet Li Da Daidaihua kapsler. Produktet markedsføres som et slankeprodukt.

Tema: Kosttilskudd


God hygienisk kvalitet på salat og krydderurter

Ulike typer salat.

09.12.2020 Salat og krydderurter på det norske markedet har i hovedsak god hygienisk kvalitet, viser Mattilsynets overvåkingsprogram.

Tema: Tilsynsresultater


Få funn av ulovlig genmodifisert materiale på det norske markedet

04.12.2020 Mattilsynet fant i 2019 ulovlig innhold av genmodifisert materiale (GMO) i to prøver av importerte matvarer. Svært få økologiske produkter og barnemat og allergi- og vegetarprodukter inneholdt sporforurensninger med GMO, mens et stort antall sportsprodukter, slankeprodukter og medisinske næringsmidler inneholdt slik forurensning.

Tema: Genmodifisert mat (GMO)


Koking reduserer jodinnholdet i torsk

Stekst torsk met potetmos på asjett

03.12.2020 Både tining og koking av torsk gjør at det blir mindre jod i fisken, viser en ny studie. Men når fisken blir stekt eller bakt i ovnen er det tilnærmet ingen endring i jodinnholdet.

Tema: Næringsstoffer


Mattilsynet advarer mot å spise fisk og drikke vann fra ferskvann nær flyplasser

02.12.2020 Mattilsynet advarer mot å spise fisk og drikke vann fra ferskvann og vassdrag i nærheten av flyplasser. Årsaken er at fisken og vannet kan være forurenset med fluorholdige stoffer (PFAS) fra brannslukkingsskum. PFAS er ikke akutt helsefarlig, men kan over tid øke risikoen for skadelige effekter på immunsystemet.

Tema: Fisk og skalldyr


Nestlè Norge trekker tilbake et parti med Sinlac spesialgrøt

Nestlè sinlac spesialgrøt

01.12.2020 Nestlè Norge trekker tilbake produktet Nestlè Sinlac- spesialgrøt, 4 md. med varenummer 12404284, best før dato 09.2021. Årsaken er at produktet inneholder kadmium over grenseverdien.

Tema: Tilbaketrekkinger


Eldorado fransk brie trekkes tilbake fra markedet grunnet mistanke om Listeria

Eldorado fransk brie

23.12.2020 Unil AS trekker tilbake Eldorado Fransk Brie med best.før dato 21.12.2020. Årsaken er mistanke om Listeria i produktet.

Tema: Tilbaketrekkinger


Konrad halvfast rødkittost fra Stavanger Ysteri trekkes fra markedet etter funn av Listeria

Konrad grottelagret ost

23.12.2020 Konrad halvfast rødkittost fra Stavanger Ysteri trekkes fra markedet etter funn av Listeria i en butikkpakket ost. Det er ukjent hvor i distribusjonskjeden forurensningen har skjedd, derfor trekkes hele det aktuelle partiet tilbake.

Tema: Tilbaketrekkinger


Har kartlagt omega-3-nivåene til gravide

Gravid kvinne som spiser smørbrød med laks

19.11.2020 I en ny studie har forskere for første gang undersøkt omega-3-nivåene til gravide fra hele landet. De så at det var de gravide som tok kosttilskudd som hadde de høyeste nivåene av omega-3 i kroppen.

Tema: Kosthold og helse