Nyheter

IKEA Knäckebröd Flerkorn 250 gram trekkes fra markedet

22.01.2021 IKEA AS trekker tilbake Knäckebröd Flerkorn 250 gram produsert av Lantmännan Cerealis med lotnummer 1000402718 og best før dato 2021-02-12. Årsaken er funn av etylenoksid over grenseverdi i sesamfrø benyttet i produktet.

Tema: Tilbaketrekkinger


Wasa Sesam Gourmet knekkebrød tilbaketrekkes fra markedet

Wasa Sesam Gourmet

22.12.2020 Barilla Norge AS trekker tilbake produktet «Wasa Sesam Gourmet knekkebrød 220 gram». Produktet inneholder sesamfrø med ulovlig plantevernmiddel.

Tema: Tilbaketrekkinger


Økologisk eller konvensjonell – hva er forskjellen?

Debio-logo for økologisk mat.

25.06.2015 For første gang i Norge er det gjort en samlet vurdering av kunnskap om økologisk mat og produksjon.

Tema: Økologisk mat


Donuts 4pk fra Coop Mega Madla Handelslag trekkes fra markedet

08.01.2021 Madla Handelslag trekker tilbake produktet Donuts 4pk med siste forbruksdag 07.01.21. Årsaken er at produktet inneholder udeklarert allergen – hasselnøtt.

Tema: Tilbaketrekkinger


Altia Norway tilbaketrekker Blossa Sparkling Citrus & Spices - Musserende vingløgg på grunn av fare for sprekk i flasken.

Blossa Sparkling Citrus & Spices

05.01.2021 På grunn av funn fare for sprekk i flasken kaller Altie Norway AS Blossa Sparkling Citrus & Spices - Musserende vingløgg.

Tema: Tilbaketrekkinger


«Crudigno Olio di sesamo», sesamolje fra Organic Oils, trekkes fra markedet

Bilde av flasken Crudigno Olio di sesamo, sesamolje

28.12.2020 Norganic AS trekker tilbake to partier av produktet «Crudigno Olio di sesamo, sesamolje», 250 ml. Produktet er produsert i Italia av Organic Oils. Årsaken er at det er funnet spor av etylenoksid i sesamfrø brukt i produksjon av olje. Etylenoksid er et ulovlig plantevernmiddel.

Tema: Tilbaketrekkinger



Rakfisk til begjær og besvær

Rakfisk med purreløk anrettet på fat

04.04.2017 Høsten og tiden før jul er høysesong for den særnorske rakfisken. Spesielle forhold knyttet til produksjon, lagring og tilberedning gjør at rakfisk er en vare med høyere risiko enn de fleste andre matvarer.

Tema: Fisk og skalldyr


Risiko for å utvikle listeriose ved inntak av sushi

Sushibiter med laks, hvitfisk og tunfisk.

23.12.2020 Riktig lagring av råvarer og god hygiene, spesielt tidlig i prosessen fra råvare til spiseferdig mat, er viktig for å unngå at sushi inneholder listeriabakterien i mengder som kan føre til sykdom.

Tema: Smittestoffer


Ny kalkulator for berekning av Listeria i laks og sushi

Ulike typer sushi og soyasaus.

23.12.2020 Veterinærinstituttet har laga ein kalkulator der ein kan berekne kor stor mengde Listeria det er i råvarer og ferdig sushi. Utgangspunktet er lagringsforholda på kvart trinn frå slakting til ferdig sushi. Den gjev også svar på om det er så mykje Listeria i sushien at risikoen for listeriose aukar hjå gravide og foster.

Tema: Smittestoffer