Nyheter

(?)url: https://www.matportalen.no/

Tilbaketrekking av ulovlig genmodifisert sjokolade og godteri fra USA

23.05.2019 Scott Candy AS trekker tilbake sjokolade og godteri av merkene «Reese’s», «Hershey’s» og «Nerds» fra USA. Årsaken er innhold av ulovlige genmodifiserte ingredienser. Ingen genmodifiserte næringsmidler er godkjent i Norge per 2019.

Tema: Tilbaketrekkinger


Tilbaketrekking av ulovlig genmodifisert godteri og sjokolade fra USA

23.05.2019 Dropsen AS trekker tilbake totalt 19 varianter sjokolade og godterier av merkene «Reese’s», «Jolly Rancher», «Nerds», «Gobstoppers», «Runts», «HotTamales», Warheads» og «Lucky Charms» fra USA som er merket med innhold av genmodifiserte ingredienser. Ingen genmodifiserte næringsmidler er godkjent i Norge per 2019.

Tema: Tilbaketrekkinger


UTEN Havregrøt glutenfri naturell og skogsbær fra REMA 1000 trekkes fra markedet

Havregrøt glutenfri skogsbær

20.05.2019 REMA 1000 trekker tilbake tre partier med UTEN Havregrøt-produkter av typen naturell glutenfri og skogsbær glutenfri. Årsaken er funn av gluten over grenseverdiene i produktene.

Tema: Tilbaketrekkinger


COOP tilbakekaller «COOP Vegetardag boller med ost og chili» grunnet manglende allergimerking av melk

Coop vegetarboller

10.05.2019 Coop kaller tilbake «Coop Vegetardag boller med ost og chili» 350 g merket med best før dato 10.05.2019. Vegetarbollene inneholder allergenet melk selv om dette ikke er merket i ingredienslisten. Årsaken er at vegetarbollene har ingredienslisten til «Vegetarnuggets» på noen av pakningene med aktuell dato.

Tema: Tilbaketrekkinger


Nøkkelhullet har blitt trangere

En mann studerer merkingen på en flaske olivenolje i en butikk.

08.05.2019 Nå er det ikke sikkert favorittpålegget kan få Nøkkelhullet lenger! Strengere krav til salt, sukker, mettet fett og fullkorn, samt en introduksjon av nye nøkkelhullskategorier er de viktigste endringene i kravene.

Tema: Nøkkelhullet


Høy tillit til Nøkkelhullet

Handlekurv med nøkkelhullsmerkede matvarer

08.05.2019 97 prosent kjenner til Nøkkelhullet, og siden 2014 har tilliten til merket økt. To av tre opplever Nøkkelhullet som en god merkeordning.

Tema: Nøkkelhullet


Utviklingen i norsk kosthold: Grønnsaker øker mest

Gulrøtter, rødløk, blomkål og poteter.

08.05.2019 Aldri har forbruket av grønnsaker vært høyere enn i dag, sa vi i 2015. Nå viser nye tall at forbruket øker nok en gang. For lite fisk er fortsatt en utfordring.

Tema: Kostråd


Nasjonalt råd for ernæring foreslår nye tiltak for å øke inntaket av vitamin D

Rå laks og to stykker hvit fisk på en fjøl. En skål med makrell i tomat og en boks med sardiner.

08.05.2019 Vitamin D er nødvendig for kalsiumopptak. Anbefalingene for inntak av vitamin D ble økt i 2014, og nå foreslår Nasjonalt råd for ernæring nye tiltak for å sikre at befolkningen skal få i seg nok.

Tema: Kostråd


Er det trygt å spise tang og tare?

Tang i sjøen

07.05.2019 Det er en økende interesse for tang og tare til bruk som mat og tangprodukter kan bli en viktig del i norsk kosthold i fremtiden. Samtidig vet vi for lite om de stoffene i tangprodukter som kan ha negativ effekt på helsen. Derfor må tang og tare generelt brukes med forsiktighet og ikke spises i store mengder. 

Tema: Miljøgifter


Ringnes tilbakekaller Brooklyn Bel Air Sour på grunn av manglende allergenmerking

Brooklyn Bel air sour

06.05.2019 Ringnes har avdekket at Brooklyn Bel Air Sour, 4,5% alk, 0,355-liters glassflaske, har manglende innholdsdeklarasjon på emballasjen.

Tema: Tilbaketrekkinger