• Hopp til innhold [Accesskey 's']
  • Hopp til søk [Accesskey '4']
  • Gå til nettstedskart
  • Gå til oversikt A-Å-index
  • Hjem [Accesskey '1']
Matportalen logo
Informasjon om sunn og trygg mat fra offentlige myndigheter
  • Temaoversikt
  • Kontakt oss
  • SØK
  • MENY

???search.widget.error.query.empty???

LUKK
  • Temaoversikt
  • Kontakt oss
  • Matvaregrupper
    • Drikke
    • Egg
    • Fisk og skalldyr
    • Fjørfe og kjøtt
    • Grønnsaker, frukt og bær
    • Kornvarer
    • Margarin, smør, matolje o.l.
    • Melk og melkeprodukter
    • Sukker og søte produkter
    • Diverse retter, produkter og ingredienser
    • Lukk meny
  • Råd til spesielle grupper
    • Allergikere
    • Ammende
    • Barn
    • Gravide
    • Idrettsutøvere
    • Kvinner i fruktbar alder
    • Spedbarn (0-12 md)
    • Vegetarianere
    • Lukk meny
  • Kosthold og helse
    • Kostholdsundersøkelser
    • Kostråd
    • Kosttilskudd
    • Næringsstoffer
    • Nøkkelhullet
    • Overvekt
    • Undervekt
    • Lukk meny
  • Matsmitte og hygiene
    • Kjøkkenhygiene
    • Smittestoffer
    • Småkryp i maten
    • Syk av maten
    • Lukk meny
  • Uønskede stoffer i mat
    • Biologiske gifter
    • Medisinrester
    • Miljøgifter
    • Plantevernmidler
    • Stoffer i emballasje og kjøkkenredskaper
    • Stoffer ved tillaging av mat
    • Lukk meny
  • Merking
    • Genmodifisert mat (GMO)
    • Merking av mat
    • Nøkkelhullet
    • Tilsetningsstoffer
    • Vitaminer og andre stoffer tilsatt i mat og drikke
    • Økologisk mat
    • Lukk meny
  • Verktøy
    • Advarsler
    • Tilbaketrekkinger
    • Blåskjellvarsel
    • Informasjonsmateriell
    • Kostholdsplanleggeren
    • Matvaretabellen
    • Nøkkelhullet
    • Spørsmål & svar
    • Tilsynsresultater
    • Lukk meny
  • Fysisk aktivitet
    • Råd for trening og mosjon
    • Trening og kosthold
    • Lukk meny
Du er her: Matportalen.no / Verktøy / Spørsmål & svar

Spørsmål & svar

  • Fjern filter for Plantevernmidler (16)
  • Spørsmål og svar om etylenoksid i matvarer 17.09.2021
  • Spørsmål og svar om insektmiddelet klorpyrifos 10.12.2019
  • Kan allergiske reaksjoner, vond lukt og rar smak skyldes plantevernmidler? 31.03.2011
  • Unngår man plantevernmidler i maten ved å spise økologiske produkter? 31.03.2011
  • Hvorfor er det grenseverdier for stoffer som ikke brukes i Norge? 31.03.2011
  • Er det bare frukt og grønnsaker som analyseres? Hva med juice og syltetøy? 31.03.2011
  • Hvorfor sendes matvarene ut på markedet uten å være kontrollert for plantevernmidler? 31.03.2011
  • Hvordan er overvåkingen i Norge sammenlignet med andre land? 31.03.2011
  • Er det mer plantevernmidler i importert mat? 31.03.2011
  • Hvorfor er det rester av plantevernmidler i noen matvarer og ikke i andre? 31.03.2011
  • Er det farlig med ulike plantevernmiddelmidler i blanding? 31.03.2011
  • Er barn og babyer tilstrekkelig beskyttet mot plantevernmidler? 31.03.2011
  • Er frukt og grønnsaker i Norge vokset? 31.03.2011
  • Er det mye plantevernmiddelrester i appelsinjuice? 31.03.2011
  • Kan man bruke appelsinskall i maten? 21.02.2011
  • Bør jeg vaske appelsinene jeg bruker til juice? 21.02.2011

Matportalen.no

  • Om matportalen.no
  • Kontakt oss
  • Nettstedskart
  • Cookies, personvern og sikkerhet
  • Information in English

Sosiale medier

  • Følg oss på Facebook
  • Følg oss på Twitter
  • Abonner med RSS

Tjenester fra Mattilsynet

  • Matvaretabellen.no
  • Kostholdsplanleggeren.no
  • Blåskjellvarsel
  • Informasjonsmateriell
Mattilsynet logo

Mattilsynet i samarbeid med Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Veterinærinstituttet, NIBIO, Havforskningsinstituttet, Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) og Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet.