Nyheter

Handlekurv med nøkkelhullsmerkede matvarer

Høy tillit til Nøkkelhullet

17.02.2017 97 prosent kjenner til Nøkkelhullet, og siden 2014 har tilliten til merket økt. To av tre opplever Nøkkelhullet som en god merkeordning.

Tema: Nøkkelhullet

Frokostblandingen Semper glutenfrie Flakes & Fibre trekkes fra markedet

09.02.2017 Semper trekker tilbake frokostblandingen Flakes & Fibre med best dato før 17.03.2018. Årsaken er at pakken kan inneholde sjokoladebiter med soyalecitin som kan forårsake besvær hos personer med soyaallergi.

Tema: Advarsler

Barnehagebarn som spiser frukt

Resultater fra kostholdsundersøkelse blant 4-åringer

06.02.2017 Inntaket av frukt og grønt er for lavt og mettet fett for høyt, viser resultater fra en ny kostholdsundersøkelse blant 4-åringer.

Tema: Barn

Fabrikkpiper med røyk som forurenser

OpenFoodTox – database med informasjon om stoffer i mat

01.02.2017 OpenFoodTox er en ny database fra EFSA (den europeiske myndighet for næringsmiddeltrygghet). Databasen gir en samlet informasjon om mer enn 4400 stoffer i mat og fôr fra mer enn 1650 av EFSA sine vitenskapelige uttalelser.

Tema: Uønskede stoffer i mat

Vita hjertego` flerkornsblanding med granola, tranebær og blåbær fra Mills trekkes fra markedet

19.01.2017 Mills trekker tilbake produktet Vita hjertego` flerkornsblanding med granola, tranebær og blåbær med best før dato 24.05.2017. Årsaken er bruk av feil emballasje og at produktet ikke er merket riktig med innhold av nøtter.

Tema: Advarsler

Eksotiske fiskeslag, kreps, hummer og skjell

God status på importert sjømat

18.01.2017 Sjømat som vart importert til Noreg i 2015, hadde gjennomgåande god kvalitet og få overskridingar av gjeldande grenseverdiar for framand- og smittestoff.

Tema: Tilsynsresultater

Torsk

Advarer fortsatt gravide og små barn mot torsk fra Indre Oslofjord

05.01.2017 Mattilsynet advarer fortsatt gravide, ammende og barn under 5 år mot å spise torsk fisket i Indre Oslofjord selv om en ny undersøkelse viser lave kvikksølvnivå. Først når flere undersøkelser bekrefter stabile lave kvikksølvnivå vil Mattilsynet oppheve advarselen. Det er trygt for alle andre å spise torsk.

Tema: Fisk og skalldyr

Kinsarvik Fruktutsalg AS trekker tilbake sjokoladekjeksen Lenny & Larry’s Complete Cookie Chocolate Chip

29.12.2016 Kinsarvik Fruktutsalg AS trekker tilbake produktet Lenny & Larry’s Complete Cookie Chocolate Chip. Årsaken er at sjokoladekjeksen har udeklarert innhold av melk. Dette utgjør en helsefare for personer med melkeallergi eller intoleranse.

Tema: Advarsler

TORO Spaghetti Bolognese trekkes fra markedet

23.12.2016 Orkla Foods Norge trekker tilbake “TORO Spaghetti Bolognese”. Årsaken er at produktene kan inneholde lasagne. Lasagne inneholder melk, som ikke er deklarert på Toro Spagetti Bologneseemballasjen. Personer med melkeallergi eller laktoseintoleranse bør derfor ikke spise produktene.

Tema: Advarsler

«Røykt og gravet laks» produsert og pakket av M-400 for Gjendemsjø, trekkes fra markedet

22.12.2016 Gjendemsjø AS trekker tilbake produktene «røykt- og gravet laks», produsert og pakket av M-400. Årsaken er at det er påvist Listeria monocytogenes.

Tema: Advarsler